Нагла кражба е извършена в българска болница.Служителка на болницата в Лом е откраднала близо

...
Нагла кражба е извършена в българска болница.Служителка на болницата в Лом е откраднала близо
Коментари Харесай

Служителка в болницата в Лом открадна 80 бона и замина за Тенерифе

Нагла кражба е осъществена в българска болница.

Служителка на болницата в Лом е откраднала близо 80 000 лв. от лечебното заведение. В продължение на 7 години тя е източвала пари от касата на болницата. Работила е като медицински регистратор в приемно-консултативен блок. Случаят е от преди години, само че през вчерашния ден стана ясно, че е наказана на три години условно с петгодишен изпитателен период.

В интервала от 3 януари 2007 година до 26 септември 2013 година тя присвоила пари на болницата, които й били поверени да ръководи. Заличавала е от базата данни заплащания от пациенти за услуги и престои в лечебното заведение. Според правосъдното решение в този момент тя би трябвало да върне парите.

„ След като установихме неналичията през 2013 година, нашата бивша служителка разпродаде всичко и отпътува за екзотични дестинации като о-в Тенерифе.  Болницата ни е в много положително финансово положение, въпросната служителка е постъпила в болницата през 2001 година В течение на години тя е изработила скица, посредством която си е прибирала суми от касовия уред, както и от отменяне на фактури. В края на 2013 година след инспекция и последвала проверка успяхме да засечем неналичията, които са в порядъка на 75 000 лева ”, описа в ефира на „ Здравей, България ” по Нова Тв шефът на болницата в Лом д-р Георги Савков.

Последвал сигнал от прокуратурата, както и ответната реакция от нейна страна – да напусне страната. Откраднатите средства би трябвало да се върнат от служителката, на нейно име обаче няма нищо, защото тя е продала цялата си благосъстоятелност, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР